Thursday, May 9, 2024

אולי יעניין אותך

כל סוגי הבצקים

האם יצא לכם פעם לתהות לגבי סוגי הבצקים שאנו אוכלים? יש כל כך הרבה סוגים שונים של בצקים, כאשר לכל בצק ייעוד משלו. הצורה הכי בסיסית של בצק היא קמח שמעורבב עם מים, אבל מאז הגדלנו לעשות ולהוסיף עוד שלל מרכיבים שמעניקים לו טעמים ומרקמים שונים לחלוטין. במאמר זה נביא לפניכם עולם שלם של בצקים שתוכלו להתמוגג מהם ואז לנסות ולהכין אותם גם בבית.

קרדיט: pixabay

בצקים שמכינים מקמח חיטה

קמח חיטה נחשב לקמח הבסיס במזונות רבים, אספנו עבורכם מגוון רחב במיוחד של בצקים שעשויים מקמח חיטה.

בצק בסיסי – דהיינו קמח ומים שלשים אותם יחד ומתקבלת עיסה נחמדה. רצוי וניתן להוסיף לה קצת תבלינים או עשבי תיבול כדי לשפר את טעם הבצק הזה,  לרוב מכינים ממנו פיתות בסיסיות, כמו פיתה דרוזית על סאג’ שאחר כך מורחים עליהן שוקולד או לאבנה או ממרח אחר לבחירתם.

בצק רבוך – נועד להכנתן של פחזניות ואקלרים. את הבצק הזה אשר מכינים כעיסה שמבשלים בתוך סיר כרביכה, יש לזלף בשל מרקמו הנוזלי מעט אל התבנית ולאפות. לאחר מכן ניתן למלא את הפחזניות והאקלרים במילויים שונים כמו קרם פטיסייר, קצפת, רפרפת ומחית.

בצק חמאה – אחד הבצקים הכי טעימים שיש, מורכב כמובן מקמח חיטה בתוספת לא מבוטלת של חמאה או מרגרינה המעניקות לו את השומן שהוא כה זקוק לה.

בצק ניוקי – המאכל האיטלקי הנפלא הזה עשוי ראשית מבצק המכיל קמח, תפוחי אדמה וגם ביצים, שהופכים בהמשך לחתיכות קטנות שזורקים לתוך מים רותחים עד שהן צפות מעלה ועוברות אל הרוטב הנבחר.

בצק פילו – נחשב גם הוא לבצק בסיסי כיוון שהוא נוצר מקמח ומים בלבד. הוא בצק דקיק ביותר כשבין עלי הבצק נוהגים למרוח שומן ואחר כך למלא אותו. לרוב נהוג להשתמש בו כדי להכין עוגות מזרחיות.

בצק פסטה – לבצק זה יש שתי גרסאות, האחת בצק פסטה טרי שנהוג להכין מ קמח וביצים והשנייה שהיא גרסה של בצק מתועש שנהוג להכין מקמח דורום בלבד (סמולינה) ומים.

בצק פריך או מלוח – את הבצק הפריך נהוג להכין ביחס משתנה כאשר על כל כמות אחת של סוכר, תהיה כמות פי שתיים מהסוכר של שומן מסוים זה יכול להיות חמאה וזה יכול להיות מרגרינה לגרסת פרווה. על שתי הכמויות הללו תוכפל פי שלוש הכמות של הקמח הלבן. הבצק הפריך נחשב למאוד טעים והוא מצוין עבור תחתיות של פאי, טורט, ואפילו לבסיס של עוגת גבינה פירורים או קרמבל. כדי להכין ממנו תחתיות לקישים אפשר להחליף את הסוכר במלח אך בכמויות קטנות יותר.

בצק שאור – בצק זה מיועד לשם הכנה של סוגי לחמים שונים שהמקור שלהן מגיע ממחמצת השאור בשילוב בצק השמרים.

בצק שטרודל – בצק דקיק שיש למתוח אותו במיומנות על! כדי להכין ממנו שטרודל במילוי מתוק או במילוי מלוח. כפי שציינו כדי להכין את הבצק הזה צריך להיות אופה מיומן במיוחד, משום שכדי לדקק ולמתוח אותו לעובי הנדרש יש לעשות זאת באופן ידני. לאחר מכן, ניתן למלא אותו במילוי הרצוי ולגלגל אותו לכדי שטרודל.

בצק שמכינים עם שמרים

בצק בריוש – בצק שמרים עם חמאה וביצים שנהוג להכין ממנו גם מאפים מתוקים וגם מלוחים, דוגמה טובה לכך היא לחמניות הבריוש המפורסמות.

בצק שמרים כרוך – זהו הבצק שמשתמשים בו כדי להכין את הקרואסון הצרפתי המגע שכולנו כה אוהבים וגם את הרוגלעך המפורסמות.

בצק דניש – מזכיר במרקמו את בצק הקרואסון אך הכמויות בו שונות. משמש עבור אפיית מאפים עם מילוי מתוק.

בצק שמרים – אחד הבצקים הכי אהובים שיש משום שהוא אחראי על מאפים רבים וטעימים! למשל לחמים שונים, פיצות, פוקצ’ות ועוד.

Latest Posts

הלקוח מאשר כי הוא מעוניין לקבל שיחת טלפון שיווקית מאת המפרסם וכי מספר הטלפון אינו רשום במאגר "אל תתקשרו אלי" של הרשות להגנת הצרכן

כתבות מובילות

אני מאשר קבלת שיחות טלפון שיווקיות מאת המפרסם