זה לא סוד שאנשים שרובץ עליהם עול הרישום הפלילי חווים תחושת תסכול וייאוש. הם נתקלים בחומות גבוהות בכל פינה, החל מקושי במציאת עבודה ועד למכשולים בקבלת אשרות לחו”ל, רישיון נשק וכיוצ’. הכתם הזה מהעבר שלא מרפה מכם הוא לא רק עניין משפטי – הוא יוצר גם קושי רגשי וחברתי.
מי שכבר חווה זאת יודע: רישום פלילי מהווה מכשול אדיר, בעיקר כאשר מנסים לחזור למוטב ולמסלול חיים תקין לאחר ריצוי העונש. אם קרה והואשמתם בעבירה פלילית בעבר, תדעו שאתם לא לבד. נכון להיום כ-300 אלף ישראלים נושאים ברישום פלילי. משמעות הדבר היא שכמעט 3% מאוכלוסיית המדינה מתמודדת עם בעיה זו באופן יום-יומי.
אבל יש גם אור בקצה המנהרה: מחקרים שנערכו בקרב אנשים שהורשעו בעבר בעבירה פלילית הוכיחו שאלו שהצליחו להסיר את כתם הרישום הפלילי מעברם, הצליחו גם לחזור למעגל התעסוקה ולנהל חיי משפחה תקינים.
מה המשמעות של רישום פלילי?
עבור לא מעט אנשים שהורשעו בפלילים, הרישום הפלילי הוא מכשול משמעותי בדרך לשיקום ולמימוש עצמי בחזרה למעגל החברתי.
רישום פלילי יכול להגביל בעת תהליכי מיון למשרות במקומות עבודה שונים, קבלת אשרות שהייה בחו”ל, רישיונות ועוד. לכן, מי שחולמים על “דף חלק” ועל חיים חדשים או לכל הפחות – שגרתיים, מחיקת הרישום הפלילי היא הפתרון, והוא בהחלט אפשרי.
אזרחים בעלי רישום פלילי מתמודדים עם קשיים ואתגרים רבים כגון:
תעסוקה – קושי רב לעבודות במגזר הציבורי, עבודה עם ילדים, ביטחון ועוד. גם במגזר הפרטי יש הסתייגות ממועמדים עם עבר פלילי.
חו”ל – בעלי רישום פלילי עלולים להתקשות לקבל ויזה או לצאת לחופשה בחו”ל, במיוחד לארה”ב. גם קבלת רישיון נהיגה יכולה להיתקל בקושי וכמובן גם קבלת רישיון לכלי ירייה וכיוצ’.
משכנתא/הלוואות – בנקים מסתייגים ואף מסרבים לעיתים קרובות לאשר משכנתאות או הלוואות למורשעים בפלילים בעברם.
השתלבות חברתית – הסטיגמה והדעות הקדומות כלפי מי שהורשע בפלילים עלולות לפגוע ביכולת לשקם חיים תקינים ולא רק עבור בעל/ת הרישום אלא גם עבור בני/ות משפחתו.
חשוב לזכור, הכתם השחור של רישום פלילי לא בהכרח יגיע לאחר פשע חמור במיוחד. גם עבירות “קטנות” כגון הפרת צו בית משפט, או החזקת סמים לצריכה עצמית יוכלו להוביל לשם.
הדרך לחיים חדשים מתחילה כאן
רישום פלילי נרשם לחובת אדם לאחר שהורשע בעבירה פלילית על ידי בית משפט. כלומר, הוכח מעבר לכל ספק סביר שביצע עבירה. הרישום מבוצע במרשם הפלילי המרכזי המתנהל במשטרת ישראל.
כאן המקום להדגיש את ההבדל בין רישום פלילי לבין רישום משטרתי: רישום משטרתי נרשם לחובתו של אדם כאשר הוא נחקר באזהרה במשטרה בחשד לביצוע עבירה פלילית, ללא צורך בהרשעה – אלא מעצם החקירה בלבד. כמו כן, רישום משטרתי שומר מידע נרחב יותר כגון חקירות פתוחות, תיקים שנסגרו מחוסר ראיות או חוסר עניין לציבור.
מחיקת הרישום הפלילי היא כרטיס הכניסה שלכם לחיים חדשים. עבור כל מי שחווה הרשעה בפלילים וחולם על עתיד טוב יותר, חשוב לפנות לעורך דין מנוסה שיטפל בתהליך המשפטי למחיקת הרישום.
עו”ד תומר בנישתי מתמחה זה למעלה מעשור וחצי בתחום הפלילי וסייע ללקוחות רבים במחיקת רישומים פליליים ומשטרתיים. במהלך השנים צבר ניסיון רב בתחום והשיג שיעורי הצלחה גבוהים באופן יוצא דופן של כ-95%.
ייעוץ ראשוני ללא עלות למחיקת רישום פלילי/משטרתי:

עו”ד בנישתי ילווה אותך לאורך כל הדרך – החל משלב הייעוץ המקיף, איסוף החומרים, הכנת הבקשה והגשתה לגורם הרלוונטי.
יתרונות במחיקת רישום פלילי:
ניתן להגיש בקשה למחיקה בחלוף תקופת זמן מההרשעה.
פוגע פחות בסיכויים להשתלב בעבודה, לצאת לחו”ל ולקבל רישיונות.
עו”ד בנישתי מתמחה במחיקת רישומים פליליים במגוון תחומים, לרבות:
עבירות אלימות
עבירות סמים
עבירות מין
עבירות הונאה
אל תאפשר לרישום הפלילי להמשיך ולהפריע לחייך. פנה לייעוץ מקצועי אצל עו”ד בנישתי כבר היום 054-665-7865.
ייעוץ ראשוני ללא עלות למחיקת רישום פלילי/משטרתי: