Sunday, January 5, 2025

אולי יעניין אותך

מתוק וטעים בניחוחות של מסורת

הקינוחים המזרח תיכוניים פופולריים בשל הטעמים העשירים, השימוש במרכיבים ייחודיים ושיטות הכנה מסורתיות שעוברות מדור לדור. הקינוחים הללו יכולים להיות אפויים או מטוגנים, הם משלבים מתיקות מאוזנת לצד מרקמים שונים וניחוחות של תבלינים, אגוזים ופרחים. במאמר זה נביא לפניכם את הקינוחים הכי מפורסמים וטעימים במזרח התיכון.

קרדיט: pixabay

כנאפה

מי ידע שטעמים של שערות קדאיף וגבינה יכולים להיות כל כך ממכרים? כנאפה היא אחד הקינוחים הכי מוכרים ואהובים במזרח התיכון. הקינוח אשר מורכב משערות קדאיף עטופות בחמאה מומסת, מתמזגות עם גבינת עזים מלוחה או גבינת מוצרלה רכה, ונאפות בתנור או מבושלות על הגז עד שהן הופכות לפריכות וזהובות. 

בסיום ההכנה יוצקים על הכנאפה סירופ סוכר בנדיבות ומעשירים את טעמה. יש מי שנוהג לשלב בסירופ גם מי ורדים או מי זהר, שמוסיפים לה ניחוח ייחודי. את הכנאפה נהוג לעטר עם פיסטוקים טריים קצוצים ומגישים אותה כשהיא חמה. כבר בביס הראשון תרגישו שאתם מתמכרים לקראנצ’יות של שערות הקדאיף ולגבינה החמה שנמסה בפה. 

בקלאווה

הבקלאווה היא קינוח מסורתי שנהוג להכין מבצק פילו דקיק שממלאים בתערובת של סוכר, קינמון ואגוזים קצוצים. שכבות הבצק והאגוזים נאפים יחד עד קבלת גוון זהוב, ומיד לאחר האפייה נהוג לשפוך על הבקלאווה סירופ סוכר או דבש שמעניק לה את המתיקות הכה ייחודית לקינוח זה. לבקלאווה יש גרסאות רבות ושונות ברחבי המזרח התיכון, יש מי שנוהג למלא אותה באגוזי לוז, יש מי שיעדיף פיסטוקים או שקדים וגם מילוי של אגוזי מלך הוא נפוץ, כאשר הבחירה באגוז תעשה לפי מה שנמצא בהישג יד באזור.

מלבי

המלבי הוא קינוח חלבי קרמי ומרענן. מדובר בקרם חלב סמיך ומתוק שהופך ליציב באמצעות קורנפלור, ונהוג להגיש אותו עם סירופ מתוק בטעמי מי ורדים או מי זהר. פעמים רבות מעטרים את המלבי עם שבבי קוקוס, פיסטוקים קצוצים או בוטנים, דבר שרק מוסיף למרקם ולטעם המיוחד. את המלבי נהוג להגיש קר, ולכן הוא מושלם לימי הקיץ החמים.

עוואמה (או לוקמה)

עוואמה הוא קינוח קטנטן שמזכיר מיני סופגניות. מדובר בכדורי בצק קטנטנים שנהוג לטגן עד שהם הופכים לפריכים מבחוץ ורכים מבפנים, לאחר מכן משרים אותם בסירופ סוכר או דבש עם מעט קינמון. זהו קינוח מאוד אהוב באירועים מיוחדים וחגים ברחבי המזרח התיכון.

בסבוסה

הבסבוסה היא עוגת סולת מסורתית, היא רכה ועסיסית ועשויה בנוסף גם מיוגורט, שמן ומעט סוכר. את העוגה מתבלים עם קוקוס טחון ומי זהר, ומעליה יוצקים את סירופ הסוכר שהופך את מרקמה ללח ומעניק לה מתיקות נפלאה. את הבסבוסה אופים בתבנית שטוחה ולאחר מכן נהוג לחתוך אותה לריבועים קטנים לפני ההגשה.

עוגיות מעמול

עוגיות המעמול הן עוגיות מבצק פריך שנהוג למלא במילויים מסורתיים כמו אגוזים, תמרים ופיסטוקים. לעוגיות אלו יש נראות מאוד ייחודית ומסורתית, הן טעימות להפליא, מלאות בטעם עשיר ונמסות בפה. 

לילות ביירות

לילות ביירות הוא קינוח שכבות שמגיע במקורו מלבנון. הוא עשוי מסולת עם קרם חלבי עשיר, פיסטוקים טחונים וסירופ מתוק. השכבה התחתונה של הקינוח היא זו שעשויה מקמח סולת בטעם פרחוני ומתקתק, מעליה מניחים שכבת קרם קלה וקטיפתית ואת הכול מעטרים עם פיסטוקים קצוצים. השכבות הללו יוצרות קינוח עשיר בטעמים ובמרקמים.

חלווה

החלווה היא ממתק מסורתי במזרח התיכון שעשוי מסולת, שמן שומשום וסוכר. מרקמה פירורי והיא בעלת טעם אגוזי עמוק. ישנם הרבה מאוד סוגים של חלוות, חלקן עם תוספות שונות דוגמת פיסטוקים, שקדים או שוקולד. החלווה נחשבת לממתק מאוד פופולרי והיא ממש חלק מהתרבות המקומית.

Latest Posts

הלקוח מאשר כי הוא מעוניין לקבל שיחת טלפון שיווקית מאת המפרסם וכי מספר הטלפון אינו רשום במאגר "אל תתקשרו אלי" של הרשות להגנת הצרכן

כתבות מובילות

אני מאשר קבלת שיחות טלפון שיווקיות מאת המפרסם