היסטוריה קצרה של פיצריות בישראל
הסיפור של הפיצה בישראל מתחיל בשנת 1957. היזם והמסעדן אלכס שור פתח פיצריה שנקראה בפשטות ”פיצה”, ברחוב דיזנגוף 89, תל אביב והיא הייתה הראשונה להגיש פיצה איטלקית-ניו יורקית אותנטית. שור לא רק היה זה ששם את הפיצה על המפה הישראלית, אלא הראשון לפתוח מזנון מזון מהיר אווירתי ומעוצב. שלט ניאון גדול ובוהק האיר חזית הפיצריה ואנשים נהרו בהמוניהם למקום כדי לטעום מהמאכל החדש והמסקרן.
בשנות ה-80 וה-90 קמו בישראל פיצריות מקומיות בערים כמו ירושלים, ראשון לציון ועוד. באותה תקופה רשתות פיצה בינלאומיות גדולות עשו עליה. הן הגבירו את התחרות בענף הפיצות המקומי ותרמו לביסוס מעמדו של המאפה האיטלקי, כאחד המאכלים האהובים ביותר בישראל. ב-2016 נרשמה נקודת מפנה נוספת בסיפורה של הפיצה בישראל עם פאפא ג’ונס. הפיצה השלישית בגודלה בעולם הגיעה ארצה ותוך 7 שנים בלבד כבר פתחה 26 סניפי פיצה לכל אורכה, מצפון ועד דרום.
למה פאפא ג’ונס פיצה מיוחדת?
פאפא ג’ונס היא רשת שיודעת היטב שלא מחליפים סוס מנצח. הסוס במקרה זה, הוא המתכון המקורי מאמריקה, עליו היא מתבססת בכל אחד ואחד מ-6,000 סניפיה, כבר 40 שנה. גם כאן בישראל, היא דואגת לספק לציבור חובבי הפיצה המקומי קלאסיקות אהובות כמו הטוליפ, האיטלקית החריפה, עוף ברביקיו, ביאנקה, קריביאן ועוד פנינות קולינריות המיוצרות בדיוק באותה הדרך, עם אותה תשומת לב מופתית לפרטים ואהבה עמוקה לפיצה.
חוזקה נוספת של פאפא ג’ונס היא האיכות והאותנטיות של חומרי הגלם. הרשת הוותיקה מקפידה להשתמש במרכיבים הכי משובחים ולהגיש אותם לקהל הרחב במלוא תפארתם, טריותם והטעם המשגע שלהם. בפעם הבאה שתזמינו פיצה הביתה, מיד תרגישו איך רוטב העגבניות מתמזג עם הגבינה והתוספות בצורה הרמונית וקסומה.
ולבסוף, הפיצה השלישית בגודלה בעולם קולעת לכל הטעמים, ההעדפות הקולינריות ואורחות החיים של ציבור לקוחותיה. בהתאם לרוח הרשת, גם פאפא ג’ונס ישראל תמצאו פיצה ללא גלוטן, פיצה איטסיין מופחתת פחמימה ועשירה בחלבון וסיבים תזונתיים, פיצות טבעוניות, צמחוניות, פיצות בשריות. פיצות שכולם יכולים לאכול בהנאה צרופה, מבלי להתפשר, להתלבט או להתחרט.
פאפא ג’ונס – רשת פיצריות ארצית
המאפה האיטלקי האהוב עבר כברת דרך ארוכה בישראל עד שהגיע למעמד שלו היום, אחד המאכלים הפופולריים ביותר בארץ. האחד שאף אירוע או בילוי לא שלם בלעדיו. עושה רושם שהביקוש לפיצה לא מסתיים אף פעם. אם להיות מדויקים, הוא רק הולך וגובר. פאפא ג’ונס הוכתרה לפיצה האהובה ביותר בישראל על פי סקרים של רשת 13 וישראל היום והיא ממשיכה לצבור תאוצה. נמצאת במגמת התרחבות, צמיחה. היא שואפת להגדיל פי 2 את כמות הסניפים הארצית בשנתיים הקרובות, ובכך להעניק לכמה שיותר תושבים בישראל גישה מהירה ופשוטה לפיצה הכי טעימה.