Thursday, November 21, 2024

אולי יעניין אותך

יום הפיצה הבינלאומי 2024

אומרים שכל זמן הוא זמן טוב לפיצה, אבל אין טיימינג מושלם יותר מיום הפיצה הבינלאומי.
עם פיצה פאפא ג’ונס, תחגגו אותו נכון. חג שמח!

אומרים שכל זמן הוא זמן טוב לפיצה, ואין זמן מושלם יותר מאשר יום שסובב כולו סביב המאפה האיטלקי האהוב ביותר בכל העולם: יום הפיצה הבינלאומי. כל שנה ב-9 בפברואר מאירים את החורף עם צבעים, ניחוחות וטעמים מפנקים של פיצה מכל הסוגים והגדלים. יש לא מעט דרכים לחגוג את יום הפיצה הבינלאומי אך אין דרך טובה יותר לעשות כבוד לפיצה ביום החג המיוחד שלה מאשר עם פיצה פאפא ג’ונס, הפיצה היצירתית והורסטילית ביותר בעולם.

אז איך בעצם התחיל יום הפיצה הבינלאומי?

הפיצה היא אחד המאכלים האהובים ביותר בכל הזמנים אבל איך הגענו לנקודה הזו, מתי הפיצה הגיעה מארץ המגף הישר למיינסטרים העולמי? הזמן הוא המאה העשירית לספירה, המקום הוא נאפולי. הפיצה הראשונה הייתה מאכל עממי שנאפה בקרב האיכרים האיטלקים מחיטה וגבינה כדי להזין אותם באנרגיה לביצוע עבודות האדמה.

נריץ קדימה למאה ה-16. באותם ימים נאפולי הייתה עיר נמל חשובה שבה עברו סחורות רבות בדרכן מדרום אמריקה לאירופה, ביניהן היו משלוחים רבים של עגבניות. המקומיים השתמשו בעגבניות לשדרוג המתכון המקורי, והחלו להכין מהן רוטב לפיצה. בשנת 1830 הוקמה הפיצרייה הראשונה, גם כן בנאפולי. היא החליפה את דוכני המזון המקומיים והחלה למכור משולשים חמים לבני מעמד הפועלים. 

בסוף המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20 איטלקים רבים היגרו לארצות הברית, בניהם היה ג’נארו לומברדי. הוא הקים במנהטן את מסעדת Lombardi’s בשנת 1905 ועד היום היא פעילה ומשגשגת. שנות ה-30 היו התקופה בה הפיצה קיבלה את שמה המוכר, עד אז הייתה ידועה בקרב ציבור האמריקאים כ-”פאי עגבניות”. 

לאחר מלחמת העולם השניה, הפופולאריות של המאפה האיטלקי הייתה בעלייה. חיילים אמריקאים ששירתו באיטליה שבו הביתה עם תיאבון לעוד. עם השנים נוצרו וריאציות שונות למאפה האהוב, עם שלל תוספות שתואמות את ההעדפות הקולינריות של האוכלוסייה המקומית בארצות הברית. מסורת יום הפיצה הבינלאומי החלה גם היא בארצות הברית, בתחילת שנות ה-2000 והשאר? היסטוריה והיסטריה. 

מה ההבדל בין פיצה איטלקית לאמריקאית?

לאחר שסקרנו את ציר הזמן של הפיצה, ראינו כיצד היא התעצבה והשתנתה במרוצת השנים. כעת עולה השאלה המתבקשת: איך הפיצה האמריקאית שונה מהפיצה האיטלקית? 

אנו יכולים לחשוב על 4 הבדלים עיקריים:

  1. הבצק וצורת ההגשה – בצק הפיצה האיטלקית המסורתית משתנה בהתאם לאזור בו אופים אותה. לפיצה של נאפולי שוליים עבים ומרכז דק, מנגד, הפיצה הרומאית אחידה יותר בעובייה. הפיצה האיטלקית מוגשת בשלמותה והלקוח הוא זה שחותך אותה. לעומת זאת, הפיצה האמריקאית נאפית בדרך כלל מבצק עבה וחתוכה למשולשים.
  2. הגבינה – האיטלקים מפזרים על הפיצה שלהם כדורים קטנים של מוצרלה די בופאלה בלבד. האמריקאים לוקחים יותר חירויות בנוגע לסוג הגבינה והכמות הרצויה על הפיצה שלהם. הם משתמשים בגבינות איטלקיות כמו מוצרלה או פרמז’ן אך גם לעיתים יעטרו את הפיצה עם פטה, בולגרית, צ’דר וגבינות מאזורים אחרים בעולם.
  3. רוטב עגבניות – רוטב העגבניות האיטלקי המסורתי הוא עדין בטעם והמרקם, בעוד האמריקאי גדוש ופיקנטי יותר.
  4. תוספות לפיצה – תוספות הפיצה האיטלקית המסורתית מבוססת על חומרי גלם אקסקלוסיביים לאיטליה: בזיליקום, פרושוטו, חציל. מנגד, הפיצה האמריקאית משתמשת בתוספות מכל מיני מטבחים בעולם בהתאם למתכון וקהל היעד: עוף, אננס, תירס ועוד. 

פיצה פאפא ג’ונס – פיצריה שחושבת מחוץ לקופסא כבר 40 שנה

את הסלוגן של פאפא ג’ונס מכירים ביותר מ-50 מדינות, Better Ingredients, Better Pizza אבל זה הרבה יותר מסיסמה קליטה, זו דרך חיים עבור הרשת הוותיקה. פיצה פאפא ג’ונס לא מתפשרת על האיכות ומשמרת את הטעם המזוהה איתה כבר 40 שנה, ב-6,000 סניפים בכל העולם, הודות לשימוש בחומרי גלם ראשונים במעלה.

בצק טרי (שנאפה מדי יום במפעל בישראל ונשלח לסניפי הארץ), גבינות איטלקיות אמיתיות (המוצרלה שמפזרים על הפיצה לצד הגבינות שניתן להוסיף בנפרד). גם רוטב העגבניות מקבל את טעמו הייחודי הודות לשימוש בעגבניות מזן מיוחד שגדלות בתנאי שטח ספציפיים. הבצל, הארטישוק, הפלפל והירקות שניתן לפזר על הפיצה הגיעו מהשדה לשולחן והבשרים טריים-טריים. תחליפי הבשר והגבינות הטבעוניים מרגישים ממש כמו הדבר האמיתי והרטבים של פאפא ג’ונס הם אקסקלוסיביים לרשת, הרטבים המקוריים מארצות הברית. פ

אפא ג’ונס אופים את הפיצה עם המון אהבה והשקעה בפרטים הקטנים ביותר כדי לספק את החוויה האולטימטיבית. נבחרת הפיצות המנצחת של פאפא ג’ונס כוללת פיצה עוף ברביקיו, האיטלקית החריפה, היוונית, טוסקנית 6 גבינות, ושלל ורסיות טבעוניות למנות הכי אהובות, ששומרות על הקסם של המקור. בנוסף אתם חופשיים ליצור את הפיצה האהובה עליכם ב-10 אצבעות, לבסס אותה על מנה קיימת או להתחיל מההתחלה. לרשותכם עומדים חומרי הגלם האיכותיים והמגוונים ביותר – 6 סוגי בצק (קלאסי, דק, טבעוני, ללא גלוטן, איטסיין מופחת פחמימה, קראסט מוצרלה בטעמים) ואינספור תוספות בשריות, טבעוניות, ושאר ירקות (תרתי משמע). הפיצה של פאפא ג’ונס מגיעה אליכם תוך 30 דקות ומגשימה לכם את כל החלומות.

חוגגים את יום הפיצה כמו שצריך עם פיצה פאפא ג’ונס

ה-9 בפברואר הוא יום שמוקדש כל כולו לפיצה, המאכל האהוב ביותר בכל רחבי תבל. אם לא מצאתם סיבה טובה לאכול פיצה לארוחת בוקר צהריים וערב, עכשיו יש לכם. ואין פיצה שיכולה לספק לכם את החוויה השלמה, הייחודית והקסומה ביותר מאשר פיצה פאפא ג’ונס. הפיצה האמריקאית הגדולה ביותר בעולם הגיעה לישראל בשנת 2016 וכבשה אותה בסערה. עם תפריט עשיר ומגוון שקולע למכנה המשותף הרחב ביותר וזמני משלוח מהירים וקבועים של חצי שעה בלבד, פאפא ג’ונס סללה את דרכה לליבם וקיבתם של הישראלים.

כעת אנשים בכל רחבי הארץ יכולים להזמין מפאפא ג’ונס את הפיצה האהובה עליכם, או להכין אותה במו ידיהם באתר או באפליקציה ולחגוג את יום הפיצה הבינלאומי על הצד הטוב ביותר. בצורה לא פחות ממושלמת. אבל גם אחרי שתשבעו מהפיצה של פאפא ג’ונס, תמיד יישאר לכם טעם של עוד.

Latest Posts

הלקוח מאשר כי הוא מעוניין לקבל שיחת טלפון שיווקית מאת המפרסם וכי מספר הטלפון אינו רשום במאגר "אל תתקשרו אלי" של הרשות להגנת הצרכן

כתבות מובילות

אני מאשר קבלת שיחות טלפון שיווקיות מאת המפרסם