מאת צוות Ynet כלכלה | בשיתוף Finance-IA
אם ניסיתם אי פעם לבטל פוליסת ביטוח – אתם כבר מכירים את כאב הראש: מוקד, המתנה, טפסים, ושלושה שבועות אחר כך עוד גבייה אקראית. עכשיו תדמיינו שפשוט לוחצים כפתור. זה בדיוק מה שעשה אלירן, סוכן ביטוח שלא חיכה שמישהו יפתח לו פתרון – הוא פשוט עשה את זה לבד.
בעולם שבו חברות ביטוח ענקיות משקיעות מיליונים בפיתוח מערכות דיגיטליות, צץ מתחת לרדאר יזם יחיד שמשנה את כללי המשחק – ללא צוות מפתחים וללא משקיעים. אלירן, מנכ”ל ובעלים של Finance-IA, לא היה מוכן לחכות לפתרונות שיבואו לבד.

“תגיד, מה גרם לך לקחת את המצב לידיים?” שאלתי אותו כשנפגשנו במשרדו.
“כשאתה רואה אמא לשלושה ילדים בת 46 בוכה בטלפון כי היא לא מצליחה לבטל כפל ביטוח שגובים ממנה כבר שנתיים, אתה לא יכול להמשיך ‘לעבוד בתוך המערכת’,” הוא עונה, וניכר שזה מגיע מעמוק בבטן.
ממשרד אביו לבניית עסק עצמאי ומהפכני
אלירן החל את דרכו המקצועית בנתיב המסורתי – לצד אביו ואימו, בעלי סוכנות ביטוח ותיקה אשר עובדים ביחד. הוא למד את רזי המקצוע, אך החל לראות את המגבלות של המערכת הקיימת.
“הגיע שלב שהרגשתי שאני חייב לפרוש כנפיים ולבנות משהו שהוא באמת שלי, שמשקף את החזון האישי שלי,” מספר אלירן. “לקחתי את כל החסכונות שלי, והקמתי את Finance-IA – עסק שבניתי מאפס.”
התחלה צנועה אך מלאת שאיפות: “התחלתי הפוך – לא עם משרד מפואר, אלא עם לפטופ בפינה קטנה בבית, והרבה חזון ורעב להצליח. ההורים שלי המשיכו לעבוד יחד בסוכנות המשפחתית, ואני יצאתי לדרך עצמאית לגמרי.”
במהלך עבודתו עם לקוחותיו החדשים, אלירן נתקל שוב ושוב בתסכולים שלהם. “ראיתי אנשים חכמים ומוצלחים שפשוט לא מצליחים לנהל את הביטוחים שלהם בצורה נכונה, לא באשמתם.”
המפנה המשמעותי הגיע אחרי שלקוחה התקשרה אליו בייאוש. “אישה בת 46, אמא לשלושה ילדים, גילתה שיש לה כפל ביטוח כבר שנתיים והיא פשוט לא הצליחה לבטל את אחד מהם. באותו רגע הבנתי שלבנות עסק עצמאי זה לא מספיק – אני צריך לשנות את חוקי המשחק לגמרי.”
בלילות ובסופי שבוע, אלירן, ללא כל רקע טכנולוגי, צלל לעומק עולם פיתוח אתרים וקידום אורגני (SEO). “רבים בסביבתי לא הבינו את המהלך,” הוא נזכר. “‘למה לטבוע בעולם טכנולוגי חדש כשיש לך כבר מקצוע מכובד ביד?’ שאלו אותי. אבל כיזם הבנתי דבר פשוט – כשאתה בונה משהו מאפס, היכולת לסמוך על עצמך ולפתח מיומנויות חדשות היא לא מותרות, היא חובה.”
עולם הביטוח: מבוך ללא מוצא
“הבעיה הגדולה בעולם הביטוח היא שהוא נבנה כדי להיות מסובך,” אומר אלירן. “לא כי כולם רעים, אלא כי כל מערכת נוטה להתמיד במצבה.”
בביקורי במשרדו בעומר שקרובה לבאר שבע, אלירן מציג לי ערימה של פוליסות. “תנסה להבין מה כתוב פה,” הוא מאתגר אותי. אני נכשל כבר בעמוד הראשון – מסמך עמוס בסעיפים ובלשון משפטית.
“עכשיו תחשוב על אישה מבוגרת שמנסה להבין אם התרופה שהרופא רשם לה מכוסה או לא,” הוא אומר בשקט.
ארבעה כלים שמשנים את עולם הביטוח
במקום לבנות מערכת ענקית אחת, אלירן פיתח ארבעה פתרונות ממוקדים – כל אחד תוקף בעיה אחרת בעולם הביטוח.
TravelWorld – לסיים עם השוואת ביטוחי נסיעות בטבלאות אקסל
“זוכר את הפעם האחרונה שניסית להשוות ביטוחי נסיעות לחו”ל?” שואל אלירן. “זה כמו להשוות בין תפוחים, בננות ומכוניות.”
האתר TravelWorld שפיתח נותן מענה מדויק לבעיה הזו – מנוע השוואה אחיד לכל חברות הביטוח. “עמית, בן 36 מחיפה, שלח לי הודעה שהוא חסך 320 שקלים על ביטוח לתאילנד. אבל לא זה העיקר – הוא סיפר שזו הפעם הראשונה שהוא באמת הבין מה הוא קונה.”
MyInsurance – תיאום פגישות בקליק, בלי מוקדניות
“יש אנשים שמעדיפים לדבר עם בן אדם לפני שהם קונים ביטוח. אבל למה הם צריכים לחכות שמישהו יענה להם בטלפון?” שואל אלירן.
MyInsurance הוא אתר שאלירן פיתח אשר מאפשר ללקוחות לקבוע פגישות ישירות ליומן שלו, ללא מתווכים. “יעל, מנהלת חשבונות מבאר שבע, קבעה פגישה ב-23:15 בלילה, כשנזכרה שהיא צריכה לסדר את הביטוח של העסק. למחרת בבוקר כבר שוחחנו.”
BitulPolisa – הסיוט שהפך ללחיצת כפתור
BitulPolisa.co.il, האתר השלישי שפיתח, הוא אולי המהפכני מכולם. “חשבתי – למה אנשים צריכים לעבור שבעה מדורי גיהינום כדי לבטל פוליסה?”
הפתרון שלו: אתר שמייצר בלחיצת כפתור טופס ביטול גנרי שעובד עם כל חברות הביטוח. “אישה בת 46 התקשרה אליי בוכה, היא הייתה מוצפת בפוליסות כפולות ולא ידעה איך לבטל אותן. הפניתי אותה לאתר, ותוך עשר דקות כל הטפסים היו אצלה מודפסים ומלאים והיא רק הייתה צריכה לשלוח אותם במייל לחברות הביטוח. אחרי שבוע היא התקשרה להודות – וזה שווה לי יותר מכל תשלום.”
Finance-IA – פלטפורמה שאומרת לא לז’רגון
האתר הרביעי הוא המטה הדיגיטלי של החברה, שבמקום לדבר בז’רגון ובמושגים מפוצצים, מתמקד בהנגשת מידע פיננסי בשפה ברורה.
“ישבתי פעם בכנס ביטוח והבנתי שאפילו אני לא מבין חצי מהמושגים שמשתמשים בהם,” צוחק אלירן. “אז למה לצפות שהלקוחות יבינו?”
אם תשאלו את אלירן – הוא לא מתחרה בסוכנים אחרים, הוא מתחרה בזמן, בעצבים, ובביורוקרטיה. כל פיתוח שהוא עושה, נולד מתוך כאב ממשי של מישהו שנמאס לו להרגיש פראייר.
“אני לא אוהב לדבר על קולגות – לא לרעה ולא לטובה” הוא אומר. “יש הרבה סוכנים טובים, פשוט המערכת סביבם לא בנויה לטובת הלקוח. אז במקום לחכות שמשהו ישתנה – החלטתי לשנות את זה לבד”.
אם אני טועה – זרקו אותי מכל המדרגות”
כששאלתי את אלירן על העתיד, הוא לא היסס: “בעוד שלוש שנים, אנשים יסתכלו על הדרך שבה ביטוח פעל ב-2025 ויתהו איך שרדנו את זה. העתיד שייך לפתרונות שמעבירים את הכוח לצרכן – לא למי שמצליח להסתיר מידע טוב יותר.”
הוא מוסיף בנחישות: “בתוך חמש שנים, רוב האינטראקציות בעולם הביטוח יהיו דיגיטליות לחלוטין, עם בינה מלאכותית שבאמת עובדת לטובת הלקוח, לא לטובת החברה. מי שלא מתכונן לזה עכשיו, פשוט לא יהיה כאן.”
טכנולוגיה + אמפתיה = העתיד
אלירן מאמין ששילוב של טכנולוגיה מתקדמת – כולל בינה מלאכותית – עם הבנה אנושית של הצרכים האמיתיים, הוא המפתח.
“אפשר לפתח את המערכת הכי מתקדמת בעולם, אבל אם היא לא פותרת כאב אמיתי של אנשים אמיתיים – היא חסרת ערך,” הוא מסכם.
בעוד הענף כולו מדבר על טרנספורמציה דיגיטלית בכנסים יוקרתיים, אלירן פשוט יושב במשרדו ובונה את העתיד – פיסה אחר פיסה, בלי מימון חיצוני, בלי צוות מפתחים, ובלי לחכות לאישור מאף אחד.
אלירן לא רק מתקן את עולם הביטוח. הוא כותב לו שפה חדשה.
לפרטים נוספים: חפשו את Finance-IA בגוגל – ותגלו איך ייראה עולם הביטוח בעוד חמש שנים.