Thursday, November 21, 2024

אולי יעניין אותך

האם מוסדות לימוד בדרך למהפכת הענן?

בשנתיים האחרונות מיגרציית בתי ספר ומוסדות להשכלה גבוהה לענן גדלה בצורה קבועה והדרגתית. ניתן להצביע כי מדובר במגמה של ממש שהולכת ומתעצמת הודות ליתרונות רבים, כגון: העלות והגמישות של סביבות עבודה וירטואליות, לצד פקטור משמעותי נוסף – פרוץ מגפת הקורונה ב-2020, אשר אילצה לחפש אלטרנטיבות טכנולוגיות ויעילות ללמידה מרחוק.

בנוסף לאור סימני המיתון הפוקדים את המשק הישראלי עלה הצורך בניהול עלויות נבון יותר וחיסכון במשאבים לצד התייעלות טכנולוגית. בחינת פתרונות מורכבים סביב צורכי טכנולוגיה עתידיים הובילה מנהלי מערכות רבים בבתי ספר, מכללות ואוניברסיטאות לפתרון הענן.
רובם מצביעים על 5 יתרונות עיקריים שהובילו אותם למסקנה – כן לעבור לענן עם העדפה ברורה לפלטפורמת הענן של AWS:

1. חיסכון בעלויות
עם צמצום המימון הממשלתי, לחצים בעת תקופות ההרשמה והוצאות בלתי מתוכננות, התקציבים מהווים דאגה מתמשכת הם למחוזות בית הספר והם למוסדות להשכלה גבוהה. המוסדות נאלצים לחשוב יצירתי יותר ומחפשים את הפתרונות הטכנולוגיים החסכוניים ביותר. כיום, הטכנולוגיה צריכה לספק יותר ולעלות פחות, להיות גמישה יותר ולהתעדכן בקלות.
הענן של AWS מציע מגוון פתרונות משתלמים ומודלים לתשלום גמיש ומותאם לצרכי ודרישות העכשוויים, מה שמאפשר למוסדות להתאים במהירות וביעילות עלויות על סמך מגבלות תקציביות ושינוי סדרי עדיפויות.

2. גישה לנתונים וניתוח דאטה
יותר ויותר אנשי הנהלה במוסדות הלימוד מכירים בכך שקבלת החלטות נבונות ויעילות דורשים גישה לנתונים בזמן אמת. מאגרי נתונים וכלים ייעודיים להדמיית והמחשת נתונים כיום חיוניים לא רק לקבלת החלטות אלא גם לגיבוש תקציבים שנתיים וביצוע שינויים ועדכונים בהתאם לכך.

3. חדשנות
הפקטור המבדל העיקרי לענן הוא חדשנות. בתי ספר רוצים את הגמישות לחקור ולהתנסות במערכות חדשות בצורה פשוטה ומותאמת לעלות, ו-AWS עונה לדרישה זו. במהלך מגפת ה-COVID-19, חדשנות קיבלה עדיפות משמעותית יותר, מכיוון שבתי ספר הבינו – הם לא יכולים עוד להסתמך על מערכות מסורתיות או שיטות מסירת מידע המשמשות אותם במהלך הוראה אישית. החל ממתן אפשרות לדיונים בקבוצות קטנות ועד להחזרת ציונים במבחנים, מנהלי מערכת נזקקו לחידושים כדי להעצים מורים ופרופסורים תוך כדי תהליך העברת כל מודל ההוראה שלהם לאינטרנט.

4. גמישות ואבטחה במקום העבודה
תפקידם של בתי ספר ומוסדות להשכלה גבוהה הוא הרבה מעבר להוראה, וגם צוותים שאינם מלמדים זקוקים לתמיכה. בשנת 2020, בתי ספר החלו לחפש דרכים להקל על הצוות לעבוד מהבית – ולמערכות שעובדות בצורה מאובטחת על כל מכשיר ביתי בכל עת. המעבר לענן של AWS מעלה גמישות במקום העבודה. הזרמת אפליקציות ומחשבים נייחים וירטואליים מאפשרים לעובדים להשתמש ביישומים שהם צריכים במכשירים הביתיים שלהם מבלי לפגוע באבטחה.

5. המשכיות למידה
לאחר השבתה ממושכת של בית הספר, לצוות, למורים ולמנהלים יש מטרה אחת: לשמור על המשכיות הלמידה. לשם כך, בתיה”ס צריכים לספק לתלמידים את המשאבים הדרושים להם להצלחה, כולל מערכות נגישות המאפשרות לתלמידים למנף את המכשירים שלהם לשימוש בבית. מינוף טכנולוגיית AWS Cloud כמו Amazon AppStream 2.0 מאפשר להמשיך ללמוד בכל מצב חירום ומעניק לתלמידים גישה שווה לכלים שהם צריכים כדי להצליח.

למידע נוסף – מלאו את הפרטים הבאים

    האתגרים בדרך לענן
    למרות היתרונות הרבים שלו, הענן מגיע גם עם סט אתגרים משלו עבור מוסדות חינוך – כולם מורכבים ומואצים עם הקצב המהיר והיקף האימוץ. להלן נסקור את האתגרים העיקריים שארגונים אלה עשויים להתמודד מולם בכל הנוגע לניהול פיננסי בענן, תפעול ואבטחה ועמידה בדרישות, יחד עם המלצות ופתרונות שיעזרו לפתור אותם.

    1. ניהול פיננסי בענן
    על מנת לשלם עבור מתקני הקמפוס והתפעול השוטף מכללות ואוניברסיטאות מתקיימות לרוב מתרומות ושכר לימוד הסטודנטים. כל שקל הופך להוצאה קריטית ולכן המוסדות הללו יעשו כל מאמץ כדי לייעל את היקף ההוצאות והאופן שבו הם מצליחים לקבל את ההחזר הגדול ביותר עבור ההשקעה.
    הפוטנציאל לחסוך כסף בענן, בהשוואה ל-on-premises, הוא עצום. אלא ברגע שהמוסדות מתחילים לפעול, רבים מגלים שהם אינם חוסכים כפי שציפו, או שהם אפילו מוציאים יותר ממה שהוציאו בעבר. אך זה לא אומר שהמעבר לענן הוא טעות.
    הוצאה מופרזת בענן נובעת לרוב מכמה סיבות עיקריות:
    – המורכבות של תמחור בענן
    – פתרונות ותהליכים מדור קודם להקצאת משאבים והוצאה
    – חוסר ממשל ומדיניות כדי לשמור על עלויות בשליטה
    – חשיפה לא מספקת או לא מלאה למשאבים ולפעילות בענן

    זו עדיין לא הרשימה המלאה, אך היא ממחישה את הסיבות העיקריות למגמה בה ארגונים בתחום החינוך נאבקים על שמירת העלויות הענן בשליטה.

    2. אבטחה ותאימות בענן
    תחום האבטחה עומד תמיד בראש מעייניהם של אוניברסיטאות ומוסדות אקדמיים – הם אוספים, מאחסנים ומנהלים כמויות אדירות של נתונים חסויים, כולל קניין רוחני, רשומות פיננסיות ומידע אישי של סטודנטים ועובדים. פושעי סייבר מחפשים באופן יומיומי דרכים לפריצות, במטרה לגנוב מידע חשוב ורב ערך.
    ככל שההאקרים הופכים מתוחכמים יותר ביכולותיהם לנצל פריצות בענן, צוותי אבטחה זקוקים לאמצעים חכמים יותר לעמידה בתקנות ומניעת פרצות אפשריות. מוסדות לימוד אינם יכולים להרשות לעצמם להסתמך על שיטות אבטחה מסורתיות שעבדו בעבר עם תשתית מקומית.

    אנשי אבטחה צריכים לחשב מחדש תפיסות אבטחה קלאסיות ולאמץ גישות המספקות מענה טוב יותר לצרכים של תשתית ענן דינמית ומבוזרת. זה כולל חשיבה מחודשת על האופן בו צוותי אבטחה מתקשרים עם מפתחים ו-IT, זיהוי בקרות אבטחה ותאימות חדשות ותכנון תהליכים אוטומטיים המסיעים להרחיב את שיטות האבטחה המומלצות מבלי לפגוע בחוויית המשתמש או להאט את הפעולות היומיומיות.
    פעולות בענן.

    הענן מאפשר למוסדות לימוד ליצור תשתית מותאמת אישית, יעילה וגמישה יותר, שבה הם יכולים להגדיל במהירות, בקלות ובזמני שימוש שיא, (כגון הרשמה, עונת החזרה לבית הספר וסיום הלימודים) ולהקטין בחגים וחופשים כאשר השימוש אינו כה גבוה (חופשת האביב, חופשות חורף, קיץ וכו’).
    עם זאת, ניהול תנודות בשימוש בענן וג’אגלינג בהזמנות והנחות במספר מחלקות, מרכזי עלות, מיקומים וצרכים שונים יכול להיות מכריע, במיוחד כאשר מנהלי מערכת רגילים יותר לדרך המסורתית של ניהול מרכזי נתונים ושרתים פיזיים.

    ללא נראות הוליסטית לפעילות בענן או תוכנית ממשל מרכזית, קל לראות כיצד השימוש וההוצאות בענן יכולים לצאת במהירות משליטה. צוותי תפעול ענן צריכים להגיע לאיזון עדין בין לתת לצרכני הענן את מה שהם צריכים בדיוק, ומתי שהם צריכים בדיוק, ובמקביל להציב כללים לניהול השימוש.
    תהליך מתמשך מגדיר שיטות עבודה מומלצות, מחבר אותן, ואז נוקט בפעולה כאשר מדיניות או תקן מופרים. ישנן מספר שיטות, כולל:
    – יצירת קווים מנחים ומעקות בטיחות לתפעול ענן יעיל
    – הגדרת מדיניות והתראות מתי נכסים נסחפים מהמצב הרצוי
    – ביסוס היגיינת תיוג טובה
    – קיבוץ כל נכסי הענן לפי צוותים, בעלים, אפליקציה ויחידה עסקית
    – זיהוי נכסים שהוגדרו בצורה שגויה, ללא סנקציות ולא סטנדרטיים, ותשתית גודל זכויות בהתאם
    – הקמת show back/chargeback
    – שלב פיקוח מתמשך בתהליכי עבודה של פיתוח ותפעול
    – פתרונות ניהול ענן שכדאי לקחת בחשבון

    אם זה עדיין נשמע די מורכב ואף מסובך ליישום, אל דאגה – אתם לא לבד!
    צוות המומחים של Cloudride ישמח לעמוד לרשותכם וללוות אתכם בכל שלבי התהליך. החל משלב המגרצייה לענן ועד למתן שירותי התייעלות פיננסית ואבטחה שוטפים ומותאמים בצורה גמישה ודינאמית לצרכים המשתנים שלכם בענן.

    למידע נוסף – מלאו את הפרטים הבאים

      Latest Posts

      הלקוח מאשר כי הוא מעוניין לקבל שיחת טלפון שיווקית מאת המפרסם וכי מספר הטלפון אינו רשום במאגר "אל תתקשרו אלי" של הרשות להגנת הצרכן

      כתבות מובילות

      אני מאשר קבלת שיחות טלפון שיווקיות מאת המפרסם