Monday, May 20, 2024

אולי יעניין אותך

כל המאכלים שמכינים מבצל

האם תהיתם לעצמכם כמה משמעותי הבצל במטבח? מדובר בירק רב ערך שמתווסף למאכלים רבים, מעשיר אותם בערכים תזונתיים חשובים, כמו ויטמינים ומינרלים רבים, יש בו גם ברזל, סידן מגנזיום ועוד שלל ערכים שעושים לנו רק טוב. כמו כן הוא מוכר כנוגד חמצון מצוין ואף נחשב כאנטי דלקתי יוצא מן הכלל. לבצל טעם חריף לכשעצמו, אך כשמבשלים או מטגנים אותו הוא הופך לפחות חריף ואף יכול לקבל גוון טעם מתוק וטעים. לכבוד הבצל שמשדרג לנו כל מזון בעשרות מונים, אספנו עבורכם מתכונים שעשויים מבצל – בתיאבון!

קרדיט: SHUTTERSTOCK

פשטידת בצל עשירה בטעמים

פשטידת בצלים היא פשטידה נהדרת בעלת טעמים עמוקים של בצל. כדי להכין פשטידת בצל באופן נכון, חשוב מאוד לטגן ולתבלן את הבצלים טרם הכנסתם לתוך בלילת הפשטידה. תבלינים שאפשר לשלב בפשטידת בצלים הם תימין טרי שיעניק לה טעמים עדינים ונעימים, שמיר – שיעניק לה טעמים דומיננטיים וחזקים, צ’ילי חריף- שיעניק לה טעם פיקנטי ואפשר להסתפק גם רק במלח ופלפל שחור גרוס. לאחר הטיגון של הבצלים וסינון הנוזלים, אפשר לשלב אותם בתוך הבלילה הקיימת או לחילופין להכין רוטב רויאל – רוטב שעשוי מביצים ושמנת בלבד ולשפוך הכול מעל מלית הבצלים. הכניסו לתנור והוציאו כשהפשטידה שלכם מקבלת גוון זהוב יפהפה.

ריבת בצל מתקתקה

ריבת בצל היא ריבה מתוקה וטעימה במיוחד. לא הייתם מצפים שמבצל תצא ריבה כה מתוקה, אך למעשה הריבה שמתקבלת היא בעלת טעם מתוק ועשיר ונהוג לשלב אותה עם מנות בשר. כך לדוגמה ריבת בצל מושלמת לצד כבד אווז או כבד קצוץ, נתח עסיסי של בשר שצרוב בגריל או כזה שעושים לו סגירה במחבת ברזל יצוקה ומכניסים אותו לתנור להמשך הבישול. גם עם בשר טחון תשתלב הריבה ואפילו בשילוב עם גבינות כחולות או צ’דר בעלת הטעם הייחודי. את הריבה חשוב להכין על אש נמוכה כדי לאפשר לטבעות הבצל הדקיקות להתקרמל כראוי ולא להישרף. לאחר מכן ניתן להוסיף גם סוכר ומעט חומץ בלסמי לאיזון הטעמים. עוד אפשר להוסיף לה – יין אדום להעשרת הטעמים.

מרק בצל בניחוח צרפתי

גם מרק הבצל הצרפתי, מציע מרק בעל גוון טעם מתקתק. הדבר הנובע מהבישול הארוך והאיטי של הבצל על הגז והאפשרות להעניק לו את הזמן הנדרש להתקרמלות. מרק עשיר וטוב שכזה יציע לכם גם לטגן מעט קמח על גבי המחבת להעשרת הטעמים של המרק. הוסיפו ציר ירקות משובח, תבלנו והניחו לו להתבשל ולספוח לתוכו את כל הטעמים. את מרק הבצל הצרפתי נהוג להגיש עם באגט קלוי שעליו יש גבינה מותכת. זו יכולה להיות גבינת אמנטל, גרוייר ואפילו פרמזן אם אין לכן את שאר הגבינות במקרר. כך או כך אל תוותרו על השילוב הזה בתוך המרק שלכם, כי הוא רק משבח את הטעמים המצוינים של המרק.

ממולאים שכיף לאכול

הממולאים הם מאכל נפוץ בישראל, כאשר יש ירקות רבים שממלאים אותם. גם הבצל הוא אחד הירקות שנוהגים למלא במלית של אורז וירקות נוספים או במלית של אורז ובשר. טעמי הבצל מתמזגים עם המילוי ובעת הבישול הופכים לפחות חריפים ונעימים לחך. גם מרקמו של הבצל הקשה הופך לרך ונימוח יותר לאחר בישול ממושך. ביחד עם המלית, הפך הבצל לאחד הירקות האהובים ביותר למילוי.

טבעות בצל במגוון דרכים

מי שרוצה להכין טבעות בצל בביתו, יכול להחליט אם ירצה אותם בציפוי פריך של פירורי לחם או לחילופין בציפוי קריספי במיוחד של טמפורה. בשני המקרים יתקבלו טבעות בצל בטעמים נהדרים. אל תשכחו לתבל את פירורי הלחם עם מלח, פלפל ואפילו פפריקה אדומה. לטמפורה מומלץ להוסיף מלח. בסוף הטיגון יצאו לכם טבעות בצל מושלמות!

Latest Posts

הלקוח מאשר כי הוא מעוניין לקבל שיחת טלפון שיווקית מאת המפרסם וכי מספר הטלפון אינו רשום במאגר "אל תתקשרו אלי" של הרשות להגנת הצרכן

כתבות מובילות

אני מאשר קבלת שיחות טלפון שיווקיות מאת המפרסם