כשהיה ילד, המטבח של אמא היה המקום האהוב על עמרי (26), אבל לקח לו שנים להבין שזה יכול להיות הרבה יותר מתחביב. עכשיו, אחרי שסיים לימודים ב’בישולים’ ועובד במסעדה מצליחה, הוא מספר איך הפך אהבה לאוכל לקריירה מספקת

המטבח תמיד היה המקום הכי חם בבית. אמא שלי הייתה מלכת המטבח, והריחות של התבשילים שלה היו הזיכרון הכי חזק שלי מהילדות. אני זוכר את עצמי עומד על כיסא לידה, מנסה לעזור לה לערבב, לטעום, ללמוד. אבל אז הגיעו הלימודים בתיכון, הצבא, ופתאום הבישול הפך להיות משהו שעושים כשצריך, לא משהו שעושים מתוך אהבה.
ההחלטה ששינתה את חיי
בצבא, כמו בצבא, האוכל לא תמיד היה משהו להתגאות בו. אבל דווקא שם, בין כל המשימות והלחץ, מצאתי את עצמי חוזר למטבח.
התחלתי לבשל לחברים, לאלתר עם מה שיש, להכין ארוחות שיזכירו לנו את הבית. פתאום הבנתי שהבישול זה לא רק אוכל, זה נחמה, זה חיבור, זו דרך להביע את עצמי. הרגעים במטבח נתנו לי תחושת סיפוק עמוקה שלא הכרתי קודם.
אחרי הצבא, כולם שאלו אותי מה אני רוצה לעשות. התחלתי ללמוד משהו “פרקטי”, משהו שיבטיח לי עבודה. אבל משהו בפנים הרגיש לי לא נכון. ואז נזכרתי במטבח של אמא, בארוחות שהכנתי לחברים בצבא, בתחושה הזו של שמחה כשאנשים נהנים מהאוכל שלי.
החלטתי לעשות מעשה.
החלטתי ללכת ללמוד בישול ולהפוך את האהבה שלי למקצוע של ממש. ידעתי שזו ההזדמנות שלי להגשים חלום ולעשות משהו משמעותי בחיים.
למידע נוסף השאירו פרטים >>
‘בישולים’ – המקום בו כל המרכיבים התחברו
כשחיפשתי מקום ללמוד בו, שמעתי על ‘בישולים’. אמרו לי שזה לא סתם בית ספר, זה מקום שבו לומדים מהשפים הכי טובים בארץ, מקום שבו נותנים לך את הכלים להפוך לשף מקצועי.
הגעתי לסיור, ראיתי את המטבחים המאובזרים, שמעתי את הסיפורים של הבוגרים, והבנתי שזה המקום בשבילי. ב’בישולים’ מצאתי את המרכיבים שחיפשתי – מקצועיות, תשוקה ומחויבות. הם לא רק מלמדים אותך איך לבשל, הם מלמדים אותך איך להיות שף אמיתי – עם כל מה שזה אומר.
הלימודים ב’בישולים’ היו אינטנסיביים, מאתגרים, אבל גם מדהימים. למדתי טכניקות בישול שלא ידעתי שקיימות, הכרתי חומרי גלם מכל העולם, התנסיתי במטבחים שונים. אבל מעבר לידע המקצועי, למדתי משהו יותר חשוב – למדתי מה זה להיות שף. זה לא רק לבשל, זה ליצור, זה להוביל, זה לתת מעצמך.
גיליתי בתוכי כוחות, יכולות ותשוקה שלא ידעתי שקיימים. כל יום במטבח היה כמו להיוולד מחדש. הרגשתי שאני סוף סוף במקום הנכון, עושה את הדבר הנכון.
ממטבח הלימודים למטבח המסעדה
המעבר מ’בישולים’ לעולם האמיתי היה מלא אתגרים, אבל גם סיפוק גדול. התחלתי כטבח זוטר, אך הודות לבסיס האיתן שקיבלתי, התקדמתי בהדרגה לתפקידים בכירים יותר. כיום אני עובד במסעדה מובילה, מיישם את הידע והכישורים שרכשתי, ומגשים בכל יום מחדש את החלום שלי.
אם גם אתם מרגישים את הקסם של המטבח וחולמים על קריירה קולינרית, אני מפציר בכם אל תחכו לאף אחד. תתחילו את המסע שלכם. צעדו בעקבות התשוקה, והפכו את האהבה שלכם לאוכל למקצוע. תצברו כלים וידע להגשים את הפוטנציאל שלכם, ותהפכו מחובבים למקצוענים.
אז קחו נשימה עמוקה, ולכו ללמוד איך להפוך את החלום שלכם למציאות טעימה.
למידע נוסף השאירו פרטים >>